Competències i EpD és un projecte de formació i innovació educativa dirigit a professorat i personal tècnic d’ong que té una duració tres anys amb diferents nivells d’implicació.
El projecte té com a objectiu construir de manera participativa i reflexiva una eina teòrico-metodològica de suport al professorat i personal tècnic de les ONG que treballen l’EpD a l’escola.
L’eina consisteix en una guia que es proposa facilitar la integració de continguts, metodologies i criteris d’avaluació vinculats a la solidaritat, la pau, el desenvolupament humà sostenible i l’anàlisi de les desigualtats globals en la seqüenciació de temes dintre del currículum de l’educació primària i secundària orientat al desenvolupament de les competències bàsiques.
El projecte està definit per tres grans blocs d’accions:
1. En primer lloc, la conformació d’un grup o comunitat de participants que contribuirà a construir i compartir un marc teòric i metodològic de referència (des de l’ensenyament per competències i des de la definició del camp d’actuació de l’EpD), establir les necessitats formatives i participar en les sessions, tallers i grups de discussió per detectar els reptes a afrontar.(consulta aquí el programa).[hipervincle a pdf]
2. En segon lloc, es durà a terme un procés de concreció de propostes per incorporar al currículum (mitjançant tallers participatius i interaccions virtuals), l’anàlisi d’aquestes propostes i la redacció d’un document previ que servirà de guia per a la tercera etapa.
3. En tercer i últim lloc, implicarà la dinamització i acompanyament per part de l’equip d’elaboració amb professionals de l’educació i centres que desitgin posar en pràctica la guia. Es realitzaran entrevistes, observacions a l’aula i valoracions entre l’equip que realitza la prova i l’equip d’elaboració de la guia. Aquest pilotatge ajudarà a millorar el resultat final del programa.
En aquestes tres etapes els protagonistes són el professorat i el personal tècnic de les ONG, atès que el propòsit del procés és la reconstrucció de pràctiques i discursos a partir de la reflexió de la pròpia experiència.
Competencias y EpD es un proyecto de formación e innovación educativa dirigido a profesorado y personal técnico de ONG que tiene una duración tres años con diferentes niveles de implicación.
El proyecto tiene como objetivo construir de manera participativa y reflexiva una herramienta teórico-metodológica de apoyo al profesorado y personal técnico de las ONG que trabajan la EpD en la escuela.
La herramienta consiste en una guía que se propone facilitar la integración de contenidos, metodologías y criterios de evaluación vinculados a la solidaridad, la paz, el desarrollo humano sostenible y el análisis de las desigualdades globales en la secuenciación de temas dentro del currículum de la educación primaria y secundaria orientado al desarrollo de las competencias básicas.
El proyecto está definido por tres grandes bloques de acciones:
1. En primer lugar, la conformación de un grupo o comunidad de participantes que contribuirá a construir y compartir un marco teórico y metodológico de referencia (desde la enseñanza por competencias y desde la definición del campo de actuación de la EpD), establecer las necesidades formativas y participar en las sesiones, talleres y grupos de discusión para detectar los retos a afrontar.(consulta aquí el programa).
2. En segundo lugar, se llevará a cabo un proceso de concreción de propuestas para incorporar al currículum (mediante talleres participativos e interacciones virtuales), el análisis de estas propuestas y la redacción de un documento previo que servirá de guía para la tercera etapa.
3. En tercero y último lugar, implicará la dinamización y acompañamiento por parte del equipo de elaboración con profesionales de la educación y centros que deseen poner en práctica la guía. Se realizarán entrevistas, observaciones en el aula y valoraciones entre el equipo que realiza la prueba y el equipo de elaboración de la guía. Este pilotaje ayudará a mejorar el resultado final del programa.
En estas tres etapas los protagonistas son el profesorado y el personal técnico de las ONG, dado que el propósito del proceso es la reconstrucción de prácticas y discursos a partir de la reflexión de la propia experiencia.
Más información: curriculum [at] edualter.org
Basic Skills and Development Education is an innovative educational and training project aimed at teachers and technical staff of NGOs that lasts three years with different levels of involvement.
The project aims to build a participatory and reflective theoretical and methodological tools to support teachers and technical staff of NGOs working in the DEAR school.
The tool is a guide that aims at facilitating the integration of content, methodologies and evaluation criteria related to solidarity, peace, sustainable development and analysis of global inequalities in the sequencing of topics within the curriculum the primary and secondary education focused on the development of basic skills.
The project is defined by three main actions:
1. First, the conformation of a group or community that help participants build and share a theoretical and methodological framework of reference (from education and basic skills from the definition of the field performance of the DEAR) establish training requirements and participate in meetings, workshops and discussion groups to identify the challenges faced. (see schedule here). [hyperlink to pdf]
2. Secondly, it will be a process of realization of proposals to incorporate the curriculum (through workshops and virtual interactions), the analysis of these proposals and draft a document that will guide prior to the third stage.
3. Third and finally, involve the promotion and support for the team with preparation of educational professionals and institutions wishing to implement the guide. We conducted interviews, classroom observations and evaluations from the team that performed the test team and the production of the guide. This pilot will help improve the outcome of the program.
In these three stages, the characters are the teachers and technical staff of NGOs, since the purpose of process is the reconstruction of practices and discourses from the reflection of the experience.
Me interesa mucho el ámbito de temas que tratáis y me encantaría colaborar como miembro del grupo. Un abrazo.
Deseo formar parte del grupo.