[:ct]
Amb aquest projecte volem aprofundir en la concreció d’una proposta d’avaluació coherent amb els continguts d’aprenentatge i l’enfocament didàctic – metodològic del model curricular elaborat en el marc del programa Competències per Transformar el Món. Amb el treball desenvolupat en les etapes anteriors ens hem centrat en el nivell d’avaluació d’aprenentatges, i hem concretat uns criteris d’avaluació per a cadascun dels continguts d’aprenentatge plantejats. El que proposem amb aquest projecte és avançar un pas més en la reflexió i la concreció de criteris i instruments que permetin avaluar també el canvi d’actituds, i la transformació (de les relacions educatives, de l’estructura – institució escolar, i de l’entorn).
Realitzarem un seminari per reflexionar i concretar formes d’avaluar l’educació per la justícia global (EJG) centrades no només en l’assoliment de continguts d’aprenentatge i en la capacitat de transferència i aplicació a diferents contextos (centre educatiu, entorn familiar, comunitat), sinó també en com les competències adquirides contribueixen a transformar aquests contextos. Com a resultat del procés formatiu i reflexiu elaborarem alguns criteris i instruments útils per valorar el canvi d’actituds i la transformació de l’entorn i la seva contribució a la Justícia Global
Publicarem els resultats a la plataforma online de la Guia d’orientacions pedagògiques vinculant-los amb els continguts d’aprenentatge dels 6 eixos temàtics que proposa la guia, i amb els continguts del currículum d’educació obligatòria, de manera que serviran d’orientació i de suport al professorat per avaluar l’aprenentatge de competències, en concordança amb els ordenaments d’avaluació competencial, des d’una mirada transformadora.
[:es]Con este proyecto queremos profundizar en la concreción de una propuesta de evaluación coherente con los contenidos de aprendizaje y el enfoque didáctico – metodológico del modelo curricular elaborado en el marco del programa Competencias para Transformar el Mundo. Con el trabajo desarrollado en las etapas anteriores nos hemos centrado en el nivel de evaluación de aprendizajes, y hemos concretado unos criterios de evaluación para cada uno de los contenidos de aprendizaje planteados. Lo que proponemos con este proyecto es avanzar un paso más en la reflexión y la concreción de criterios e instrumentos que permitan evaluar también el cambio de actitudes, y la transformación (de las relaciones educativas, de la estructura – institución escolar, y del entorno).
Realizaremos un seminario para reflexionar y concretar formas de evaluar la educación para la justicia global (EJG) centradas no sólo en el logro de contenidos de aprendizaje y en la capacidad de transferencia y aplicación a diferentes contextos (centro educativo, entorno familiar, comunidad), sino también en cómo las competencias adquiridas contribuyen a transformar estos contextos. Como resultado del proceso formativo y reflexivo elaboraremos algunos criterios e instrumentos útiles para valorar el cambio de actitudes y la transformación del entorno y su contribución a la Justicia Global.
Publicaremos los resultados en la plataforma online de la Guía de orientaciones pedagógicas vinculándolos con los contenidos de aprendizaje de los 6 ejes temáticos que propone la guía, y con los contenidos del currículo de educación obligatoria, por lo que servirán de orientación y de apoyo al profesorado para evaluar el aprendizaje de competencias, en concordancia con los ordenamientos de evaluación competencial, desde una mirada transformadora.[:]