Vés al contingut

STEM x Emergència climàtica: Incidència als municipis de l’Àrea Metropolitana de Bcn

  • per

Durant el desenvolupament del projecte STEM x Emergència Climàtica, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, s’ha dut a terme un treball específic als municipis de Sant Cugat del Vallès, Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.

 

A Sant Cugat del Vallès s’ha realitzat el taller L’Escola se’ns crema, el dissabte 18 de desembre de 2021, a la Casa de Cultura, amb la participació de MEL Educació Ambiental i la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat.  A la formació van participar 18 persones, entre les quals hi havia docents d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i universitat, persones d’entitats socials i/o educatives amb interès per la justícia global, persones treballadores de l’administració i una persona en edat escolar.

En aquest enllaç es pot veure una càpsula audiovisual com a resum del taller.

A més a més, s’ha sistematitzat i publicat la pràctica de referència Actuem per la Justícia Alimentària, dissenyada per MEL Educació Ambiental, que s’ha dut a terme a tres centres educatius de Sant Cugat del Vallès: l’Institut Arnau Cadell, l’Escola Thau Sant Cugat i l’Institut Centre d’Alt Rendiment Esportiu.

 

A Sant Boi de Llobregat també s’ha realitzat el taller L’Escola se’ns crema, el dimecres 23 de febrer de 2022, a l’Institut Marianao, amb la participació de DESOS Opció Solidària i la col·laboració del claustre de l’Institut Marianao. Amb format de formació interna de centre, van participar 9 docents d’educació secundària i batxillerat de l’Institut Marianao.

A més a més, s’han sistematitzat i publicat les pràctiques de referència Transversalització del dret a l’alimentació, Projecte escolar de commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2021 i La Mandala de la Pau. Eines per construir la pau dins la nostra aula. Aquestes pràctiques han estat aplicades a diferents centres educatius de Sant Boi de Llobregat com ara l’Escola Ciutat Cooperativa, l’Escola Parellada, l’Escola Josep M. Ciurana i l’Institut Marianao, entre d’altres.

Finalment, s’ha publicat una entrevista a Edualter al número 35 de la revista Solidària, publicació que sorgeix del Pla Municipal d’Educació i Formació per a la Solidaritat de Sant Boi amb l’objetiu de mostrar un conjunt d’accions de difusió i comunicació en temes de cooperació, solidaritat i pau, d’apropar les veus que provenen del Sud, presentar continguts per convidar a la reflexió, etc., així com fomentar la difusió de les entitats santboianes i dels seus projectes i activitats.

 

A Santa Coloma de Gramenet, s’ha sistematitzat i fer difusió de la pràctica de referència Descobreixo persones defensores dels drets humans a la meva comunitat, dissenyada pel Grup Eirene, i que s’ha dut a terme al Col·legi Virgen del Carmen d’aquest municipi.

 

També hem sistematitzat i difós experiències en altres municipis:

A l’Institut El Joncar de Barcelona , Acció Tutorial amb perspectiva de gènere

 

 

 

 

 

 

 

 

A l’Escola Institut Teide, de Viladecans Cercles de paraula

A l’Escola Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat, Relats ecofeministes mundials i locals

A l’Institut Eduard Fotserè de l’Hospitalet de Llobregat, Fem Eco al centre educatiu?

A l’Institut Bernat Metge, de Barcelona , Comissió LGBTIQ+

http://competenciesiepd.blog.pangea.org/files/2022/03/emergenciaclimaticaverticallogos.jpeg

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *