[iframe src=”http://archive.org/embed/EscuelaSolidaria” width=”640″ height=”480″ frameborder=”0″></iframe]
El projecte Escola Solidària es desenvolupa en el Col·legi Ruperto Escobar (Umbrete, Sevilla) des de fa més de deu anys, en què es va veure la necessitat de crear un Pla de treball que millorés la convivència en un clima de respecte atenint-se a les normes establertes entre tots i totes i en defensa dels drets i deures.
D’aquí sorgeix la necessitat, també, d’apropar-se a altres realitats com: el repartiment desigual de la riquesa del planeta, situacions de conflicte o exclusió social, de desigualtat de Drets Humans i de la Infància, la igualtat de gènere per desenvolupar actituds de solidaritat, de rebot a la injustícia social, la discriminació i en defensa de la Pau i els Drets Humans.
El projecte va ser presentat per Pepa García en la sessió d’experiències dutes a terme en el nivell de Primària.
El resum de les observacions per part de les personis participants i de la ponent, ho pots baixar d’aquí (Castellà).
Experiència presentada en les Jornades d’Intercanvi d’Experiències 2012
[iframe src=”http://archive.org/embed/EscuelaSolidaria” width=”640″ height=”480″ frameborder=”0″></iframe]
El proyecto Escuela Solidaria se desarrolla en el Colegio Ruperto Escobar (Umbrete, Sevilla) desde hace más de diez años, en que se vio la necesidad de crear un Plan de trabajo que mejorara la convivencia en un clima de respeto ateniéndose a las normas establecidas entre todos y todas y en defensa de los derechos y deberes.
De ahí surge la necesidad, también, de acercarse a otras realidades como: el reparto desigual de la riqueza del planeta, situaciones de conflicto o exclusión social, de desigualdad de Derechos Humanos y de la Infancia, la igualdad de género para desarrollar actitudes de solidaridad, de rechazo a la injusticia social, la discriminación y en defensa de la Paz y los Derechos Humanos.
El proyecto fue presentado por Pepa García en la sesión de experiencias llevadas a cabo en el nivel de Primaria.
El resumen de las observaciones por parte de las persones participantes y de la ponente, lo puedes bajar de aquí (Castellano).
Experiencia presentada en las Jornadas de Intercambio de Experiencias 2012