El projecte De Moçambic a Catalunya, un viatge amb tornada desenvolupa una activitat d’educació per al desenvolupament i educació intercultural per a cicle mitjà i superior de primària de quatre escoles del barri de Gràcia de Barcelona (tres d’elles estan inscrites al Pla Educatiu d’Entorn), a una escola concertada de Sant Boi, a una escola pública del barri del Raval i a una escola de Blanes.
Aquesta activitat ajuda als nens i nenes a conèixer i acceptar a l’altre, i cohesionar el món escolar amb les família i el barri dins d’una sensibilització global a través dels valors que sorgeixen amb la recuperació de l’oralitat. Permet augmentar l’autoestima dels nens i nenes i la confiança en les pròpies capacitats, donant apoderament. També, potencia el reconeixement de la pròpia cultura i la història personal, familiar, d’escola i del barri.
De Moçambic a Catalunya, es un projecte de la Fundació Contes pel Món i durant les Jornades va a ser presentat per la Mercè Prat Perpinyà.
El resum de les observacions per part de les persones participants i de la ponent, ho pots baixar d’aquí (Castellà).
Experiència presentada en les Jornades d’Intercanvi d’Experiències 2012
[iframe src=”http://player.vimeo.com/video/55559703?title=0&byline=0&badge=0&color=ff9933″ width=”600″ height=”337″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe]
El proyecto De Mozambique a Cataluña, un viaje con retorno desarrolla una actividad de educación para el desarrollo y educación intercultural para ciclo medio y superior de primaria de cuatro escuelas del barrio de Gracia de Barcelona (tres de ellas están inscritas al Plan Educativo de Entorno), a una escuela concertada de Sant Boi, a una escuela pública del barrio del Raval y a una escuela de Blanes.
Esta actividad ayuda a los niños y niñas a conocer y aceptar al otro, y cohesionar el mundo escolar con las familia y el barrio dentro de una sensibilización global a través de los valores que surgen con la recuperación de la oralidad. Permite aumentar la autoestima de los niños y niñas y la confianza en las propias capacidades, empoderándolo. También, potencia el reconocimiento de la propia cultura y la historia personal, familiar, de escuela y del barrio.
De Mozambique en Catalunya, es un proyecto de la Fundació Contes pel Mòn y durante las Jornadas va a ser presentado por Mercè Prat Perpinyà.
El resumen de las observaciones por parte de las persones participantes y de la ponente, lo puedes bajar de aquí (Castellano).
Experiencia presentada en las Jornadas de Intercambio de Experiencias 2012
[iframe src=”http://player.vimeo.com/video/55559703?title=0&byline=0&badge=0&color=ff9933″ width=”600″ height=”337″ frameborder=”0″ webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe]